A környék
© Miroslav Ďumbala|PHOTOGRAPHY (www.miroslavdumbala.sk)

A környék

Fedezze fel a lehetőségeket a szállás körül.
Természet és kultúra

A Szlovák Paradicsom (2 km) Kelet-Szlovákiában található. 1964-ben nyilvánították védett tájvédelmi körzetként, azután 1988-ban Nemzeti Parknak. A teljes terület 19 763 hektár a védett terület a 13 011 hektár. Természeti szépségeivel egyik legszebb rész Szlovákiában, két folyó a Hernád és a Hnilec fut rajta keresztül.

A turisták 700 km túraútvonalat és 200 km kerékpár utat vehetnek igénybe.

A legismertebb és leglátogatottabb kanyon Suchá Bela, Sokolia dolina, Veľký sokol, Prielom Hornádu és Tomašovký Výhľad.

A Szlovák Paradicsomban gazdagon fejlett földalatti karszt és 436 barlang található, melyek közül 69 nyitva áll a nagyközönség számára.

Sucha Bela - Szlovák ParadicsomSucha Bela (forrás: Milan Kaleta)
Spišská Nová Ves és környéke

Kapu a Szlovák Paradicsomhoz a város Spisská Nová Ves (17km), amely kiterjed keletre a Nemzeti Park Hernád völgyébe. Történelmi ékessége a lentikuláris főtér, amely egyik a legszebb Szlovákiában és a leghosszabb a maga nemében Európában, Városháza, Redoute és római katolikus plébániatemplom, a legmagasabb templomtorony Szlovákiában (87 méter), a második felében a 13. században.

A legrégebbi része a 11. - 12 századi Szepesi Vár (35 km). Salnos 1780-ban teljes egészében leégett. Az ő területe 4 hektár területen a legnagyobb vár Közép-Európában. Ez olvasható az UNESCO Világ Kulturális és Természeti Örökségben.

A Spišské Podhradie (33km) a római katolikus egyház és egy templom és kolostor a Brothers of Mercy, a zsinagóga 1905 eredetü.

Szepesi fejezet (33km) egy erődített város, vár, templom egy érdekes késő gótikus katedrális, a gótikus templom és a püspöki palotával.

Lőcse város (17km) a kincstár a történelmi helye. A legfontosabb ezek közül a Szent. James a Pál mester - a legmagasabb fából készült oltár a világon / 18,62 m /. Míg a séta a romantikus szűk utcákon a polgári házak mellett biztosan áll a történelmi városháza, szemben az ún. szégyen kalitka.

Szepesi csütörtök (6 km) híres katolikus templom, kápolna ál Zapolsky.

Ott Márkusfalvai (23km) egy tipikus reneszánsz kastély Máriássy család, négy kerek torony található az épület sarkainál. Otthonos hangulatot a gyönyörű francia park három teraszok és Dardanella nyaralók.

A Spišská Sobota (18 km) őrzi a gótikus, reneszánsz és barokk házakat. A tér a templom, George, az eredetileg a késő r. 1273, r volt. 1464 gótikus stílusban.


Spišský hrad - © Miroslav Ďumbala|PHOTOGRAPHY (www.miroslavdumbala.sk) Spišská kapitula - (forrás: Wikipedia)

Spišská Nová Ves - © Miroslav Ďumbala|PHOTOGRAPHY (www.miroslavdumbala.sk)Spišská Nová Ves (forrás: www.miroslavdumbala.sk)
Lőcse - Hall (forrás: Slovakia.travel)Lőcse - Hall (forrás: Slovakia.travel)
Márkusfalvai - (forrás: Wikipedia)Márkusfalvai - (forrás: Wikipedia)
Relax és egészség
Uszodák és aquaparkok találhatók Lyžiarské strediska
AquaCity Poprad (forrás: internet)AquaCity Poprad (forrás: internet)